Vepřové v kapustě-vynikající!

Potřebné ingredience
Cca pro 4 osoby:
0,5-0,7 kg vepřového (krkovička, plecko, kýta...dle vaší chuti)
1 větší cibuli
hlávku kapusty
sůl, pepř, stroužek česneku (jen máte-li česnek rádi, nemusí být), rozemletý kmín, kostka masoxu (jen pokud nevaříte i pro děti, v opačném případě vynechat!)
Postup přípravy

ingredience: kapusta, vepřové, cibulka, rozemletý kmín, sůl a pepř

vše nakrájíme na kostičky

cibulku osmahneme na oleji lehce dozlatova a přidáme maso, to také osmahneme ze všech stran a okořeníme pepřem, solí a mletým kmínem (tak špetku mezi prsty) a maso podusíme tak, aby bylo měkčí a po přidání kapusty se udělalo do měkka buď aby kapusta byla měkká a nebo křupavá, tak jak má kdo rád a dle toho maso dusíme.

přidáme kapustu, podlijeme 0,5l vody a za občasného promíchání dusíme do měkka. Vodu dle potřeby můžeme postupně dolévat.

kapusta se vydusí a zpeče, když je měkká, dochutíme přidáme stroužek česneku a mouku s vlažnou vodou a cca 10min dovařím, podáváme s bramborem

dobrou chuť a věřte, že chutná i těm, kteří mi tvrdili, že kapustu nejí :-)
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu




























































































































